Beretninger fra virkeligheden

På denne side finder du personlige beretninger om mennesker, der har fået smadret deres barndom, ungdom og voksentilværelse efter seksuelle overgreb i barndommen. 

Om deres erfaringer med netværk og om deres håb for fremtiden.

Nederst på siden kan du klikke dig videre til et kompetencegivende dialogværktøj for fagpersoner.

Et overgreb på
kvinder i 3. generationer

En voldtægt mod et barn trækker 60 år senere stadig smertelige spor i en familie. I denne film fortæller Elsa, Lonnie, Michelle og Melanie om, hvordan overgreb, grænseoverskridende adfærd og misbrug har præget kvindernes barndom, ungdom og voksenliv. Og stadig gør det.

Varighed: 12:25

Play Video
Play Video

Netværkets
betydning

Mange senfølgeramte har meget få eller ingen nære relationer. Netværket skal bygges op igen, og det kan være en lang og krævende proces, som kræver mod og vedholdenhed. Pårørende kan hjælpe, men skal også passe på sig selv. Det fortæller Jeanne Bruun Wurm og Carsten Borup om i denne film.

Varighed: 07:55

Play Video

Du er ikke
alene mand

Henriks stedfar misbrugte ham seksuelt, fra han var 5 til han var 11 år og forsatte med grov psykisk terror i teenageårene. Overgrebene og volden har sat så dybe og skadelige spor i Henriks liv, at han overvejede at gøre en ende på det. Hør Henrik fortælle om hans liv og om, hvordan han kom ud på den anden side.

Varighed: 14:35

Dialogværktøj

Klik dig videre til et kompetencegivende dialogværktøj for fagpersoner med film og øvelser, du let kan bruge alene og sammen med andre.